tisdag 31 december 2013

2013, en slags årskrönika.

På det stora hela har 2013 varit ett bra år, lite upp och ner, men bra. Speciellt nu mot slutet.

Totalt har det blivit 17 nya böcker lästa i år, vilket ändå är mer än en bok i månaden, plus en 10-15 omläsningar av gamla böcker. Det är svårt att ha tid och ork att läsa nytt hela tiden, och omläsningar är som att åka på semester till bekanta ställen, man känner igen sig men det finns ändå nytt att upptäcka.

Året har varit oerhört varierande, med en sjuk släkting i början av året (som blev frisk), intensiv arbetssituation med ny inskolning på ny kamera (som jag vantrivdes på), utredning och diagnos på A, en fantastisk sommar och en fantastisk utveckling av A (som ÄNTLIGEN började prata mer). En överraskning i slutet på Augusti, en sömnig höst, en vinter som inte vill dyka upp (fortfarande ingen snö att tala om) och en alldeles alldeles underbar jul.

2014 hoppas jag blir ett lugnt och stillsamt år med massor av tid att njuta av familj och vänner, nya utmaningar och det nya tillskottet till familjen. Några löften tänker jag inte ge, för med ett nytt år och nya förutsättningar vet man ändå inte om man kan hålla fast vid det man lovat.

Inga kommentarer: