onsdag 13 januari 2010

Tidens Tand

Eller egentligen A:s tand. För nu har tand nr 7 tittat upp!

Det är inte klokt vad fort tiden går, detsamma kan man dock inte säga om A. A gillar att sitta still. Med betoning på sitta. Nåja, vi har ingen brådska. A ska vara hemma med pappa sin ända till sista juni, kanske ännu längre. Men nu börjar det bli dags att leta reda på dagiskön och ställa sig i den.

För övrigt så undviker jag just nu att plugga till morgondagens tenta. Jag har inte en aning om hur det kommer att gå, det känns som ett väldigt märkligt ämne att ha salstenta på. Inte för att det hade blivit bättre med hemtenta heller (vilket vi också har haft).

Man förvånas dock fortfarande av mängden examinerande moment på en liten 7,5 hp-kurs. Salstenta, hemtenta, muntlig presentation, och ett gäng seminarier... Allt är säkert noga planerat så att vi som studenter verkligen inte ska tro att vi har jullov.

Jag undrar om studieledningen har tänkt på att vi som läser betalar ca 5000 kr / månad av våra framtida inkomster för att få läsa kurserna de tillhandahåller. Vi är liksom inte där för att slappa, men måste de hela tiden tvivla på våra intentioner? Måste de hela tiden ifrågasätta oss som om vi vore skoltrötta 15-åringar? Ett som är säkert är att man blir aldrig vuxen i en elevsituation.

Inga kommentarer: