onsdag 15 juli 2009

Barnkammarbryderier

Någon gång inom det närmaste halvåret ska lilla A få ett eget rum är det tänkt. Men hur törs man släppa iväg sin lilla älskling till ett eget krypin? Tänk om något händer och jag inte hör.

Egentligen är det väl ingen större brådska, men samtidigt så känns det som någonting man "ska" göra tids nog. Kanske för allas vår skull.

Nåja, det får i alla fall vänta tills dess att flytten är avklarad. Det är ju ingen mening med att ordna till ett barnrum som kan användas i två månader max. Sen efter flytten kan det ju vara bra att ha lilla A i vårt sovrum i början innan nya bostaden känns hemtrevlig och bekant.

Nåja.

Så till den roliga delen av planeringen, vad ska ingå i A:s rum?
En säng givetvis.
En garderob får vi nog dras med.
En byrå tror jag också är något av ett måste.
Sedan en bokhylla för böcker och leksaker.

Det är väl obligatorierna.

Men resten? Dekorationer och sådant.
En matta är väl nästan ett måste? En lekmatta förslagsvis. För ett tag sedan såg jag en jättefin "bilmatta" med tågräls på, den såg lekinbjudande ut.
Lampor i olika varianter måste man nog också planera för. Taklampa, sänglampa, nattlampa och en fönsterlampa. Allt i ett rum på 7,4 kvadrat.

Det som behöver införskaffas är altså någon lampa och en matta, resten har vi.

Det kanske kommer att sluta med att A får ett sovrum och ett lekrum. Fast jag tvivlar. A kommer nog att få nöja sig med ett rum.

3 kommentarer:

Thomas sa...

Klockrent att slå 2 flugor i en smäll, inreda barnkammaren och en IKEA resa ;) Finns jätte fina nattlampor där. Sover hon nu hela nätterna så är ju egentligen det inga större bekymmer att hon får ett eget rum, tycker personligen bara det är bekvämt att ha dom nära till hands för eventuell natt matning.

Men alla är vi olika och tur är väl det...

Korpen sa...

Nattmatning, vad är det? :-P

Idag sov vi båda två till kl 9:30.

Jag tror A är redo för eget rum.. Skulle hon vakna så lär vi nog höra det tillslut.

Thomas sa...

Ja somliga har det bra alltid ;)

Klart hon är redo för nytt rum i nya lgh.