torsdag 28 maj 2009

Varför skriver jag så långa inlägg?

Jag som inte tycker om att skriva.

Är det ens någon som orkar läsa dem?

Är bloggandet ett sätt att bli ännu mindre social, att slippa kontakter med människor av kött och blod? Man skriver av sig på nätet istället för att prata med någon berörd människa om det man stör sig på. Hur bra är det egentligen?

3 kommentarer:

Sara sa...

Till skillnad från dig gillar jag att skriva men har aldrig eg gjort det offentligt förrän jag började blogga. Jag brukar säga att jag inte skriver i första hand för att någon ska läsa, även om det är kul att se att det finns de som gör det. Jag blir väldigt generad om någon nämner att de läser min blogg när vi ses.
Jag har alltid skrivit dagbok, eller försökt. Jag har alltid slutat upp för att det blivit för avancerat. bloggen är det längsta skrivprojekt jag gjort. Lite för att jag får censuera mig en del, eller skriva om saker, samt att det blir som en morot att uppdatera hyfsat ofta. Det är min ventil, helt klart, men därmed inte ett subsitut till att prata med människor. Jag upplever det inte så iaf.

Ett tips kan ju vara att dela upp inlägg, oftast läser man bara kortare inlägg och skummar längre. Men som du ser på kommentaren har jag med svårt att hålla mig ibland =)

Thomas sa...

Jag läser med största glädje.

Och visst är det lite konstigt att man blir mer och mer isolerad framför datorn trotts att det som skulle underlätta så mkt att bli social. Med allt från mail, till chatt och så vidare med det slutar med att alla sitter ensamma ändå utan att träffas (på riktigt).

förresten får jag länka hit? är det ok

Chanto sa...

Jag läser.. hehe...